ÕPPEKAVA EESMÄRK:
Kursuslastele antakse teadmisi ja oskusi, et seeläbi suurendada nende hügieeniteadmisi. Õppekava eesmärgiks on HACCP põhimõtetel rajanevate menetluste rakendamine koos hea hügieenitava kohaldamisega.
Õpingute alustamise tingimused: Koolituskeskusesse võivad õppima asuda täiskasvanud alates 18. eluaastast, kellel on vähemalt põhiharidus ja eelnev valdkonna töökogemus.
AINEKAVA EHK KOOLITUSPROGRAMM: õppekava koostamisel oleme lähtunud Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusest (EÜ) nr 852/2004, Toiduseadusest, Pakendiseadusest, Tubakaseadusest, Jäätmeseadusest, Kemikaaliseadusest, NACCP ja muudest õigusaktidest ning hügieenivaldkonna teadus- ja uurimustöödest. Arvesse võetakse iga valdkonna spetsiifika enne kursuse algust.. Koolitusprogramm sisaldab endas kursuse eesmärke, õpiväljundeid, kursuse teemasid ja kursusel kasutatavaid meetodeid .
Meetodid: Kursustel kasutatakse erinevaid meetodeid vastavalt õppija vajadustele ning teema spetsiifikale. Kursuste läbiviimiseks kasutatakse lühiloenguid, pildimaterjali, videofilme protsesside paremaks mõistmiseks.
KOOLITUSTE/ KURSUSTE TEEMAD:
Kursus koosneb 8 moodulist
| 
 MOODULID TEEMAD  | 
 KESTVUS  | 
||||
| 
 Toiduhügieen ja toiduhügieeni põhimõtted.  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja -infektsioonid  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Toiduainete saastumine ja toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine /Toidu säilitamine ja toidu säilimise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll/Lisaained  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Pakendamine. Toidukaupade märgistamine. Säilitamine  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Puhastamine ja desinfitseerimine/Kahjuritõrje  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Isiklik hügieen ja enesekontrolli ehk HACCP põhimõtted  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Õigusaktid/Toidukäitleja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmisel  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
| 
 Praktilise töö (test)  | 
 1 akadeemiline tund  | 
||||
Kursus loetakse lõpetatuks peale „Toiduhügieen ja enesekontroll (HACCP)“ õppekava täitmist täies ulatuses ja peale testi sooritamist 50% ulatuses.
Kursuse läbinud õppijale väljastatakse ESTE Koolituskeskuse poolt tunnistus.