PUHASTUSTEENINDAJA INTENSIIVKURSUS
Toimumisajad (19.06; 10.07; 17.07; 14.08.2013)
Moodul | Mooduli kirjeldus |
I Moodul | Mis on mustus ja miks on vaja puhastada, mikrobioloogiline mustus/ puhta ja turvalise asutuse tunnusjooned |
II Moodul | Hügieeninõuded, puhastusteenindaja isiklik hügieen, enesekontroll/ puhastusteenindaja ruum |
III Moodul | Koristusplaan |
IV Moodul | Koristus- ja puhastusmeetodid, eripuhastustööd, pinnakattematerjalid |
V Moodul | Mikroorganismid, nakkushaigused, viirused ja infektsioonid/ infektsioonide leviku vähendamise võimalused õigete puhastusmeetoditega |
VI Moodul | Puhastustarvikud ja –masinad ning nende hügieen |
KOOLITUSE EESMÄRK: peale kursuse lõpetamist saab kursuse läbinu teadmised mustuse liikidest; määrdumise ja saastumise põhjustest, pinnakattematerjalidest, puhastusainetest, seadmetest ja töövahenditest ning hügieenitarvikutest; hooldustehnoloogiatest (koristus-, hooldus- ja kaitsemeetodid)
Töö vorm ja meetodid: loeng, filmi vaatamine, arutelud, praktilised tegevused, test.
Ajakava: edastatakse kursuslasele peale registreerimist!
TOIDUHÜGIEEN JA ENESEKONTROLL (HACCP)
Kurused toimuvad (10.06; 7.08.2013)
Moodul | Mooduli kirjeldus |
I Moodul | Toiduhügieen ja toiduhügieeni põhimõtted/ Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid |
II Moodul | Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja -infektsioonid |
III Moodul | Toiduainete saastumine ja toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine /Toidu säilitamine ja toidu säilimise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll/Lisaained |
IV Moodul | Pakendamine. Toidukaupade märgistamine. Säilitamine |
V Moodul | Puhastamine ja desinfitseerimine/Kahjuritõrje |
VI Moodul | Isiklik hügieen ja enesekontrolli ehk HACCP põhimõtted |
VII Moodul | Õigusaktid/Toidukäitleja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmisel |
KOOLITUSE EESMÄRK: peale kursuse lõpetamist saab kursuse läbinu teadmised toiduhügieeni põhimõtetest, mida saab kasutada töötades erinevates toidukäitlemiseettevõtetes, teadmised toimingute kogumist toidu ohutuse ja hügieen nõuetekohasuse tagamiseks.
Töö vorm ja meetodid: loeng, arutelud, test.
Ajakava: edastatakse kursuslasele peale registreerimist!